در ره منزل ليلي كه خطر هاست در آن //شرط اول قدم ان است كه مجنون باشي

صفحات

اسفند ۲۰، ۱۳۸۸

جایزه حقوق بشر چک به جنبش دانشجویی ایران

جنبش دانشجویی ایران و مشخصا دو فعال دانشجویی که اکنون در زندان هستند، برنده جایزه حقوق بشر «هومو هومینی» جمهوری چک شدند.
این جایزه که به معنای «انسان با هم‌نوعش» است، هر سال به کسانی که «برای حمایت از حقوق بشر تلاش‌های چشمگیری داشته‌اند» اعطا می‌شود.
امسال این جایزه به جنبش دانشجویی ایران و مجید توکلی و عبدالله مومنی داده شد.
بی‌بی‌سی ضمن اعلام خبر این جایزه، از قول برگزارکنندگان آن خبر داد: مجید توکلی و عبدالله مومنی به همراه جنبش دانشجویی ایران نقش موثری در دفاع از آزادی و تلاش برای ایجاد دمکراسی در ایران داشته‌اند.
این جایزه در حالی به این دو فعال دانجشویی اهدا شده که هر دوی آنها با احکام سنگین قضایی مواجه‌ شده‌اند.
عبدالله مومنی، سخنگوی سازمان ادوار تحکیم وحدت که هشت ماه پیش دستگیر شده بود، روز 17 اسفند با سپردن وثیقه هشتصد میلیون تومانی به مرخصی پنج روزه آمده است. او به شش سال حبس محکوم شده است.
مجید توکلی، از فعالان جنبش دانشجویی ایران که از روز ۱۶ آذردر زندان بوده است، در دادگاه بدوی رسیدگی به اتهامات خود به هشت سال و شش ماه زندان، پنج سال محرومیت از فعالیت‌های سیاسی و پنج سال ممنوعیت خروج از ایران محکوم شد.
با توجه به عدم امکان حضور این دو در مراسم ،این جایزه را یاسر میردامادی از طرف عبدالله مومنی و گلناز اسفندیاری از طرف مجید توکلی دریافت می‌کنند.
جایزه‌های حقوق‌بشری بعد از انتخابات
در پی حوادث پس از انتخابات خرداد ماه، تنی چند از فعالان ایرانی برنده جوایز حقوق بشر از کشورهای اروپایی شدند. در ماه اکتبر عبدالفتاح سلطانی، حقوقدان و عضو کانون وکلای مدافع حقوق بشر، جایزه بین المللی حقوق بشر را در آلمان دریافت کرد.
جایزه حقوق بشر هلند، در ماه نوامبر، به شادی صدر، حقوقدان و فعال امور زنان اهدا شد و حنیف مزروعی، روزنامه نگار، جایزه جامعه بین‌المللی حقوق بشر را در ماه فوریه از آلمان دریافت کرد.
جشنواره بین‌المللی فیلم‌های مستند حقوق بشری «یک دنیا» روز چهارشنبه، ۱۹ اسفند، در پراگ، پایتخت کشور چک، کار خود را آغاز خواهد کرد. قرار است در این روز نمایش فیلم «روزهای سبز» آخرین ساخته حنا مخملباف، آغازگر رسمی جشنواره باشد.
علاوه بر «روزهای سبز»،چهار فیلم دیگر از فیلم سازان ایرانی در بخش های مختلف این جشنواره نمایش داده می شوند. مستند کوتاه «جاده رویاها» ساخته مونا رفعت‌زاده در بخش فیلم کوتاه، اکران خواهد شد. «زنان در کفن» در بخش «حق دانستن» و در کنار ۱۴ فیلم دیگر به نمایش درخواهد آمد. «ایران:صداهای ناشنیده» و «بسیجی» نیز برای نمایش در بخش تازه این جشنواره به نام «متمرکز بر ایران»، انتخاب شده اند.
«متمرکز بر ایران»، بخش تازه ای است که امسال دست اندکاران جشنواره، آن را ویژه مستندهای ایرانی به برنامه های هر ساله اضافه کردند. فیلم های این بخش با توجه به میزان پرداختشان به وقایع اجتماعی- سیاسی و مسایل حقوق بشری برگزیده شده اند.

اسفند ۱۹، ۱۳۸۸

دولت فرانسه، ممنوعيت خروج سيمين بهبهانی از ايران را تقبيح کرد

در پاريس، مقام‌های فرانسوی، ممنوعيت خروج سيمين بهبهانی از ايران را به شدت تقبيح کردند و آن را موردی جديد و غيرقابل قبول در نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ناميدند. وزارت امور خارجه‌ی فرانسه و مقام‌های شهرداری پاريس که سفر خانم بهبهانی به دعوت آنها صورت می‌گرفت، از وی به عنوان نامدارترين زن شاعر معاصر ايران، نام بردند و شجاعت او را ستايش کردند.در بيانيه‌ای که از سوی برنار والرو، سخنگوی وزارت خارجه‌ی فرانسه انتشار يافت، گفته شده که فرانسه همچنان چشم به راه بانويی است که تلاش‌هايش برای حقوق زنان و آزادی انسان با تحسين همگان روبروست.

بیانیه کمیته جهانی دفاع از حقوق دراویش و دانشجویان ایران


مرکز عبادی دراویش سلسله نعمت اللهی گنابادی در جزیره کیش برای بار دوم ، برخلاف دستور مقام قضایی ازسوی اداره اطلاعات بسته شد .
بنا به قرار اطلاعات رسیده در بعد از ظهر روز یکشنبه شانزده اسفندماه هشتادوهشت عده ای از مزدوران لباس شخصی با ادعای وابستگی به برخی نهادهای امنیتی، بدون ارائه هیچگونه مجوز قانونی، بطور خودسر اقدام به هجوم و اخراج دراویش طریقت گنابادی از محل حسینیه خودشان، در وقت انعقاد مجلس عبادی و دعا و نیایش پروردگار، در جزیره کیش کرده و پس از بیرون کردن عموم آنها از حسینیه مزبور، به بستن و جوش دادن درهای ورودی این مکان مبادرت نموده اند. همین گزارشها حاکی است که مزدوران مزبور که برخلاف دستور مقام قضایی و مقررات جزایی کشور دست به این اقدامات غیرقانونی زدند، خود را ماموران اداره اطلاعات جزیره کیش معرفی کرده اند.
کمیته جهانی دفاع از حقوق دراویش و دانشجویان اعلام میدارد که در صورت عدم اقدام سریع و عاجل مقامات قضایی کشور، نسبت به پیگیری موضوع و رفع ستم از دراویش ساکن جزیره کیش، علاوه بر ارجاع این امر به سازمانهای مدافع حقوق بشر اقدام به برگزاری تحصنها و راه پیماییهای بزرگ در شهرهای مختلف کشورهای غربی خواهد نمود.
کمیته جهانی دفاع از حقوق دراویش و دانشجویان ایران
بروکسل - تورنتو - واشنگتن
۱۶ اسفند ماه ۱۳۸۸ خورشیدی

محكوميت قطعي يكي از دراويش گنابادي در كرج


شعبه 80 دادگاههاي تجديدنظر استان تهران، حكم محكوميت مرتضي سپندار، از دراويش سلسله نعمت اللهي گنابادي به پرداخت ديه و جزاي نقدي را تأييد كرد



مرتضی سپندار به همراه سه تن ديگر از دراويش به نامهاي امین صفاری، سیاوش ساکی و هادی اباذری روز پنج شنبه 11 مهر ماه 87 مقابل حسینیه دراویش در شهر کرج دستگیر و با دستور شفاهی علی فرهادی دادستان كرج و سرهنگ اصلانی فرماندهی نیروی انتظامی این شهرستان به مدت 4 روز در سلولهای انفرادی بند 6 زندان رجایی شهر(بازداشتگاه تحت نظارت اداره کل اطلاعات غرب استان تهران) بازداشت شدند .

این چهار درویش گنابادی با شكايت 4 تن از اعضاي موسسه فرهنگي نورمعرفت و حوزه علميه امام جعفر صادق (ع) و پايگاه بسيج شهر كرج ، تحت عناوین اتهامی اخلال در نظم عمومی ، توهین و ضرب و شتم در شعبه 2 بازپرسي دادسرای عمومی و انقلاب کرج مورد بازجویی قرار گرفته و با کیفر خواست صادره از دادسرا ، از سوي شعبه 112 دادگاه جزایی كرج به پرداخت ديه و جزاي نقدي محكوم شدند .

پرونده امين صفاري به دليل صغر سن به دادگاههاي اطفال ارسال و وي به پرداخت 250 هزار تومان جزاي نقدي محكوم شد و ساير متهمين نيز در شعبه 112 جزايي، از اتهام اخلال در نظم عمومي تبرئه ولي مرتضي سپندار و هادي اباذري از بابت اتهام توهين و ضرب و جرح ، به پرداخت ديه و جزاي نقدي محكوم شدند .

گفتني است هيچ دليل و مدرك قانوني دال بر محرز بودن اتهامات انتسابي در پرونده وجود ندارد و صرفاً صورتجلسات اداره اطلاعات و نيروي انتظامي كه با انگيزه دفاع از موقعيت شكات و مخالفت با تصوف تنظيم شده ، مبناي صدور اين احكام قرار گرفته است و نگهداري دراويش در سلولهاي انفرادي بند 6 زندان گوهردشت ، اين موضوع را به اثبات مي رساند.


احضار 8 تن ازدراويش شاغل درمراكز دولتي به ستاد خبري اداره اطلاعات بندرعباس


در پي برخوردهاي امنيتي با دراويش و مخافت با استخدام دولتي آنها، 8 تن از دراويش سلسله نعمت اللهي گنابادي شاغل در ادارات شهرستان بندرعباس به ستاد خبري اطلاعات احضار و به دليل وابستگي به مكتب عرفان و درويشي، مورد تفتيش عقيده و مؤاخذه قرار گرفتند .
جواد اسماعیلی کارمند آموزش و پرورش
محمد رحیمی كارمند اداره جهاد کشاورزی
مسعود رضایی کارمند گمرک بندرعباس
ابراهیم زعیمی کارمند شرکت توانیر
غلام زاغگرد کارمند توانیر
جهانگیر دهقانی کارمند توانیر
علیرضا کعبی کارمند توانیر
حسین زارع رئیس موسسه مالی و اعتباری سینا


از جمله كساني هستند كه اخيرا به ستاد خبري اطلاعات بندرعباس احضار و برخلاف قانون اساسي و اعلاميه حقوق بشر، به جرم درويشي مورد تفتيش و تهديدهاي مأمورين اطلاعات قرار گرفته اند .
گفتني است اداره كل تعيين صلاحيت و اسناد وزارت اطلاعات ايران در طول سالهاي اخير صرفاً با ارسال گزارشهاي خلاف قانون دو سطري به مراكز گزينشي دواير دولتي ، دستور برخورد با وابستگان به سلسله نعمت اللهي گنابادي و محروميت آنها از اشتغال در دستگاههاي دولتي را صادر نموده و اين در حالي است كه برابر قانون اساسي ايران، تفتيش عقيده ممنوع و نمي توان شهروندان را به جرم داشتن عقيده مورد مواخذه و تعرض قرارداد